1 liter tej,
20 dkg búzadara,
25 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
2 tojás
csipet só,
kb. 30 db babapiskóta vagy piskóta lap
12 dkg margarin
1 tábla jóféle keserű csokoládé,
2 dl tejszín (habmester)
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása:
Kirakunk egy tepsit a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csoki reszelékes tejszín felét is.
Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék ét csokit.
A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk. Vékonyan megkenjük a mákos masszával. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk, a többi hozzávalóhoz. A te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót,majd összedolgozva 1 órát hűtőben pihentetjük. 3 mm vastagságra nyújtjuk, 200 fokon 8 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz