20 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
egy nagy csipet só
1 ek cukor
3 ek hideg viz
alma
20 dkg lisztet 12,5 dkg hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam egy nagy csipet sót, 1 ek cukrot és 3 ek hideg vizet és gyorsan összedolgoztam, majd fél órára hűtőbe tettem. Két harmadát formába nyújtottam (23 cm-s), majd ismét fél óra hűtő. Megtöltöttem (most épp almával), a maradék tésztával lefedtem, és megsütöttem.
A túrót villával összetöröm, majd a 4 tojást is alaposan elkeverem benne. Belecsippentem a sót, a vaníliás cukrot, és elkeverem a sütőport is. Végül belekeverem a lisztet. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 2,5 literes, bordás falú kuglófformát (ecsettel) kikenünk vajjal/margarinnal és beszórunk liszttel, a felesleget kirázzuk belőle. A meggyet leszűrjük. A vajat/margarint habosra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és egy szűrőn hagyjuk kicsit lecsöpögni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, margarint, a sót, a cukrot, beleütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A 4 tojássárgáját simára keverem. A 4 ek. liszthez hozzákeverek 1 csapott mk. szódabikarbónát. A 4 tojásfehérjét felverem kemény habbá a 4 ek. kristálycukorral. A felvert habot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű