20 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
egy nagy csipet só
1 ek cukor
3 ek hideg viz
alma
20 dkg lisztet 12,5 dkg hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam egy nagy csipet sót, 1 ek cukrot és 3 ek hideg vizet és gyorsan összedolgoztam, majd fél órára hűtőbe tettem. Két harmadát formába nyújtottam (23 cm-s), majd ismét fél óra hűtő. Megtöltöttem (most épp almával), a maradék tésztával lefedtem, és megsütöttem.
A tejfölt megízesítjük a két fajta cukorral,annyira hogy elég édes legyen.A tepsibe egymás mellé elkezdjük rakni a kekszet,megkenjük a tejfölös krémmel,megint keksz lekvárral jól m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 x 35 cm tepsi A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet. Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztához valókat összegyúrjuk. 2. Elfelezzük, a nagyobbik felét belenyomkodjuk a tepsibe, a másik feléből majd rácsot készítünk a krém tetejére. 3. A pudingot megfőzzü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA vajat és a cukrot krémesre összekeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a tejjel együtt váltakozva adagoljuk a vajkré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű