menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta rizslisztből


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: kb. 8 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
1 dl tej
1 dl kókusztej
2 dl szódavíz
csipetnyi só
1 evőkanál erytrit/1,5 evőkanál szőlőcukor
2 evőkanál olaj (+a sütéshez)
20 dkg rizsliszt

Elkészítés:


A rizsliszthez, az erytrithez/szőlőcukorhoz és a sóhoz keverjük habverővel a tojásokat egyesével, majd szép lassan a többi folyékony hozzávalót is.

Beolajozott forró serpenyőben sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ne legyenek túl vékonyak, de túl vastagok sem, csak amennyit körbe lehet forgatni nyersen a serpenyőben úgy, hogy beterítse.

Palacsinta rizslisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai fánk
Amerikai fánk

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes kávékrémes süti
Tejszínes kávékrémes süti

A lisztből, tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóp...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli
Hókifli

Összekeverjük a lisztet a tejföllel, a margarinnal és a sóval (kb. egy kávéskanál). Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszög formákat vágunk ki a tésztából. A háromszögeket megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós csokis keksz
Omlós csokis keksz

Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön. A liszthez hozzákeverjük a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk