30 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg apróra tört dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojás
8 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport és a megolvasztott csokoládét. A tojáshabot is beleforgatjuk, óvatosan, hogy ne törjön. Majd őzgerinc formába öntjük és 180 fokon sütjük 30 percen át. Közben az étcsokoládét a vajjal együtt megolvasszuk és belekeverjük a cukrozatlan kakaóport és a habtejszínt is. A tejszínt nem kell felverni! Mikor a sütemény elkészült a tetejét bevonjuk a csokoládéval, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
A vizet a vajjal, sóval, felteszem főni. A tojásokat egy mély tálba felütöm. A lisztet egy másik edénybe kimérem. A kézi (vagy gépi ) habverőt előkészítem. Amikor forr a víz, a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk, kissé pihentet...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KözepesA tésztát úgy csináljuk,mint a sima piskótatésztát csak beletesszük a joghurtot,a fehérje port és a felkockázott barackot.180 fokon 15 percig tűpróbáig sütjük.A tetejére 92%-os étc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű