Tészta:
22 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg darált dió vagy dejó
fél fiola mandula aroma
Töltelék:
15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje.
Kenéshez: Rétesliszt, baracklekvár.
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.
Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.
A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.
24 db kosárforma
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha jó morzsalékos, öntsd hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Ha a tészta t...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KönnyűEkkor 2 cipót formálunk, kis helyen meglisztezzük a táblát, rátesszük a cipót, tetejét megkenjük zsírral, majd meleg lábassal letakarjuk. Legalább fél órát pihentetjük, deinkább ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz