A kivajazott tepsit ostyalappal kibéleljük . 6 tojásfehérjét habosra keverünk 25 dkg cukorral. Hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, 4 kanál zsemlemorzsát, 20 dkg darált diót és fél c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet ,élesztőt, margarinnal, és tejföllel, egy csipet sóval és a tojássárgájával összedolgozom. Egy fél órát pihentetem. Ezalatt a tojások fehérjét a vaníliás cukkorral és eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, fél cm vastagságúra nyújtani. Derelyevágóval csíkokra vágni, tetejét tojással megkenni, szezámmal , szotyival megszórni. 170-180fokon 20-25 perc alatt megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, minimum két órára hűtőbe tenni. Fél cm vastagságúra nyújtani, szaggatni, 180 fokon sütni aranybarnára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, az olajat, a sütőport és az édesítőszert, ennek a felét beleszórjuk a tepsibe. Az almát rászó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé oszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű