2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor – 60 dkg elég – 110 db édesítő tabletta
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
A céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA hozzávaló zöldségeket előkészítem. Összekeverem a cukrot, sót, almaecetet, majd a salátára öntöm. 1 napig állni hagyom, mialatt többször átkeverem. Ezután üvegekbe szedem, j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJövőre is így készítem, nagyon fincsi, ropogós
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet jól megmossuk, szárát leszedjük, ismét megmossuk, és szitán lecsöpögtetjük. Amíg a meggy szikkad, a cukrot 6 dl vízzel felforraljuk, és a fűszereket a mustár meg a torma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz