Családireceptkönyv.hu

Csalamádé télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor – 60 dkg elég – 110 db édesítő tabletta
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)

Elkészítés:


A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)

A céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Céklás káposztasaláta
Céklás káposztasaláta

A hozzávaló zöldségeket előkészítem. Összekeverem a cukrot, sót, almaecetet, majd a salátára öntöm. 1 napig állni hagyom, mialatt többször átkeverem. Ezután üvegekbe szedem, j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sós uborka
Sós uborka

Jövőre is így készítem, nagyon fincsi, ropogós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maczaksan
2017-06-25-Mustáros meggy
2017-06-25-Mustáros meggy

A meggyet jól megmossuk, szárát leszedjük, ismét megmossuk, és szitán lecsöpögtetjük. Amíg a meggy szikkad, a cukrot 6 dl vízzel felforraljuk, és a fűszereket a mustár meg a torma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk