2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor – 60 dkg elég – 110 db édesítő tabletta
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk. A petrezselymet felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk. A befőttesüveg aljá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCastraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati). Se adauga apoi 2 lingurite de sar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Ter...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű