2 db cékla (nyers)
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 evőkanál ételecet (20%-os)
1 csapott teáskanál só - tengeri
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 csapott teáskanál kristálycukor (xilit alapú)
100 ml víz
Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni).
A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is.
Elkészítjük az öntetet. (Az arányokat mindenki ízlés szerint változtathatja.) Tálkába rakjuk a xilitet, és az ecetet (lehet kristálycukrot, vagy édesítőszert is használni). Beletesszük a tengeri sót, őrölt köményt, vizet. Majd jól összekeverjük az egészet.
Nagyon finom sültekkel, és halakkal is az elkészült nyers céklasaláta.
Ráöntjük a salátára. Összekavarjuk, majd 10-15 percig pihentetjük a hűtőben.
APRÓSÉF
A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített üvegek aljára öntjük a növényi olajat, beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, a tetejét megtöltjük a kis paradicsomokkal, hozzáadjuk a fent említett fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlegem ardeii capia rosii si ii spalam apoi le scoatem cotoarele.Alegem morcovi mai subtirei si mai fragezi indepartam frunzele, ii spalam si ii curatam cu un cutit pentru legume....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent legyalulunk,összevágunk,megfelelő méretű edénybe tesszük,a fűszereket hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.Az edényt letakarjuk és másnapig állni hagyjuk,közben néhányszor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű