menu

Családireceptkönyv.hu

Nyers céklasaláta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db cékla (nyers)
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 evőkanál ételecet (20%-os)
1 csapott teáskanál só - tengeri
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 csapott teáskanál kristálycukor (xilit alapú)
100 ml víz

Elkészítés:


Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni).

A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is.

Elkészítjük az öntetet. (Az arányokat mindenki ízlés szerint változtathatja.) Tálkába rakjuk a xilitet, és az ecetet (lehet kristálycukrot, vagy édesítőszert is használni). Beletesszük a tengeri sót, őrölt köményt, vizet. Majd jól összekeverjük az egészet.

Nagyon finom sültekkel, és halakkal is az elkészült nyers céklasaláta.

Ráöntjük a salátára. Összekavarjuk, majd 10-15 percig pihentetjük a hűtőben.




Trükkök, tippek, praktikák:


APRÓSÉF

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Hagymás paradicsom
Hagymás paradicsom

Az előkészített üvegek aljára öntjük a növényi olajat, beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, a tetejét megtöltjük a kis paradicsomokkal, hozzáadjuk a fent említett fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Alegem ardeii capia rosii si ii spalam apoi le scoatem cotoarele.Alegem morcovi mai subtirei si mai fragezi indepartam frunzele, ii spalam si ii curatam cu un cutit pentru legume....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Csalamádé
Csalamádé

Mindent legyalulunk,összevágunk,megfelelő méretű edénybe tesszük,a fűszereket hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.Az edényt letakarjuk és másnapig állni hagyjuk,közben néhányszor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk