3 kg káposzta (téli)
2 kg uborka
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
14 dkg só - jódozott, finomított
50 dkg kristálycukor
2 teáskanál nátrium benzoát
2 teáskanál borkén
600 ml ételecet (10%-os)
Vékonyra szeletelni a hozzávalókat és 24 órát állni hagyni kavargatni
A fűszerekkel levet készítettem, összefőztem. állni hagytam. üvegekbe töltöttem rétegezve a céklát a karikára vágott hagymával. felöntöttem a lével. lezártam. 100/120 automata.
Elkészítési idő:Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk. Hónapokig eláll.
Elkészítési idő:Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni). A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is. Elkész...
Elkészítési idő: