3 kg káposzta (téli)
2 kg uborka
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
14 dkg só - jódozott, finomított
50 dkg kristálycukor
2 teáskanál nátrium benzoát
2 teáskanál borkén
600 ml ételecet (10%-os)
Vékonyra szeletelni a hozzávalókat és 24 órát állni hagyni kavargatni
Uborkareszelőn karikákra reszelünk mindent, összekeverjük, hogy levet engedjen. Utána hozzákeverjük az ecetet /8-10 százalékos/, 5-6 órát állni hagyjuk. Azután üvegekbe rakjuk, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat ugyanúgy készítjük elő, mintha kovászolnánk, megmossuk, a nagyobbacskák végeit levágjuk, két oldalról bemetsszük, ha kisebbek akkor fogpiszkálóval/hústűvel kicsit megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű