paprika sajt
A paprika nyers, csípős alma paprikák a kisebbekből és amikből kiszedtem a csumáját és a magokat, Megtöltöm krémes fetasajttal, Teszek bele pár szem fekete vagy színes borsót, 1 nagy gerezd fokhagymát, csipetnyi szemes köményt, és felöntöm félig olíva olajjal, akkor ráöntök 2 evőkanál 10% ecetet, és feltöltöm egészen olívaolajjal. 1-2 hónapig érlelni kell sötét hűvös helyen. Én a hűtőbe teszem.
12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pritaminpaprikát megmosom, megpucolom és szeletekre vágom. A lé hozzávalóit együtt felforralom. A felforrt lébe a paprikákat beleforgatom, majd lyukas kanállal gyorsan ki is sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, majd egyesével legyaluljuk. Én uborkagyalun szoktam. Besózzuk, és hagyjuk picit állni, míg összeesik kicsit. A hagymák...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem. A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű