5 literes üveg,
2-3 kg uborka,
kapor, csombor,
fokhagyma,
egy szelet kenyér
Inkább közepes vagy nagyobb méretű uborkákat válasszunk. Mossuk meg őket alaposan két-három lében, a végeiket enyhén vagdossuk be kereszt alakban, szurkáljuk meg őket néhány helyen, majd jó szorosan pakoljuk bele az üvegbe.
Rétegezzük közben az üvegbe a kaprot és a csombort is, és dugdossunk bele helyenként egy-egy gerezd fokhagymát is. Melegítsünk fel annyi vizet, hogy ellepje az uborkát, keverjünk el benne három evőkanál sót, és öntsük az üvegbe. A tetejére tegyünk egy szelet kenyeret, majd egy kisebb tányérral fedjük le. Közben megkóstolhatjuk, de két-három nap múlva napos helyen el kell készülnie.
Jót tesz az emésztésnek és közben vitaminokkal látja el a szervezetet.
A fokhagymafejeket megtisztítjuk. A bort, a borecetet, kevés vizet, a cukrot, a babérlevelet, az egész borsot, 1 kávéskanál sóval összekeverjük, és felforraljuk. A fokhagymát a for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk, és egy olyan nagyságú edénybe tesszük, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogjuk tudni. A hagymát vékonyra vágjuk, ráborítjuk a káposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCastraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű