Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 kg lilahagyma
1 evőkanál só
5 evőkanál ételecet (10%-os)
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagymákat és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
A lábasba öntjük az olajat, a hagymát és megsózzuk (kb. egy evőkanál). Nagy lángon kezdjük párolni. Ha nem enged levet akkor néhány evőkanál vizet öntsünk alá. Fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ne főzzük addig amíg szétesnek a szálak. A végén adjuk hozzá a cukrot és az ecetet (Ki-ki ízlése szerint adagolja, hogy ecetesebben vagy édesebben szereti.)

Trükkök, tippek, praktikák:


polió napi lekvár recept.

Hagymalekvár alaprecept:
- 60 dkg tisztított lila hagyma
- 6 dkg barna cukor
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 dl vörösbor
- 1 dl 100%- os narancslé
- só, őrölt bors, őrölt szegfűszeg
- 1 katicapöttynyi szeretet

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ételízesítő
ételízesítő

Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Párolt káposzta
Párolt káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csemege uborka
Csemege uborka

Az üveg aljába helyezzük a kaprot, a tornát, a babérlevelet és a fűszereket. A dörzsivel alaposan megmosott kicsi uborkákat szorosan beállítják az üvegbe. A felöntőlevet felforra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk