menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 kg lilahagyma
1 evőkanál só
5 evőkanál ételecet (10%-os)
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagymákat és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
A lábasba öntjük az olajat, a hagymát és megsózzuk (kb. egy evőkanál). Nagy lángon kezdjük párolni. Ha nem enged levet akkor néhány evőkanál vizet öntsünk alá. Fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ne főzzük addig amíg szétesnek a szálak. A végén adjuk hozzá a cukrot és az ecetet (Ki-ki ízlése szerint adagolja, hogy ecetesebben vagy édesebben szereti.)

Trükkök, tippek, praktikák:


polió napi lekvár recept.

Hagymalekvár alaprecept:
- 60 dkg tisztított lila hagyma
- 6 dkg barna cukor
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 dl vörösbor
- 1 dl 100%- os narancslé
- só, őrölt bors, őrölt szegfűszeg
- 1 katicapöttynyi szeretet

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen

Teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel enged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Sült kápia paprika-saláta
Sült kápia paprika-saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Laskagomba eltevése
Laskagomba eltevése

Laska gomba. Pucoltam, szeleteltem, abároltam, leszürtem, többször átmostam, üvegbe raktam. Feltöltöttem vizzel, pici só. Dunsztoltam 20percig.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
GLUTÉNMENTES: KOVÁSZOS UBORKA KRUMPLIVAL
GLUTÉNMENTES: KOVÁSZOS UBORKA KRUMPLIVAL

A szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk