Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 kg lilahagyma
1 evőkanál só
5 evőkanál ételecet (10%-os)
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagymákat és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
A lábasba öntjük az olajat, a hagymát és megsózzuk (kb. egy evőkanál). Nagy lángon kezdjük párolni. Ha nem enged levet akkor néhány evőkanál vizet öntsünk alá. Fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ne főzzük addig amíg szétesnek a szálak. A végén adjuk hozzá a cukrot és az ecetet (Ki-ki ízlése szerint adagolja, hogy ecetesebben vagy édesebben szereti.)

Trükkök, tippek, praktikák:


polió napi lekvár recept.

Hagymalekvár alaprecept:
- 60 dkg tisztított lila hagyma
- 6 dkg barna cukor
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 dl vörösbor
- 1 dl 100%- os narancslé
- só, őrölt bors, őrölt szegfűszeg
- 1 katicapöttynyi szeretet

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fokhagyma krém
fokhagyma krém

A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel. Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házilag savanyított káposzta
Házilag savanyított káposzta

A káposztafejek torzsa részét kivályuk késsel, üreget képezve, amit megtöltünk csurig sóval. Sorba rakjuk a hordóban a fejeket sós üregükkel felfelé, a sorok közé fektetünk bőven k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Céklasaláta (Sóbors)
Céklasaláta (Sóbors)

A céklát mossuk meg alaposan. Főzzük, majd hámozzuk meg, szeleteljük fél centiméter vastag karikákra. A vízbe tegyük bele a köménymagot, majd forraljuk fel, végül adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás csemegeuborka
Hagymás csemegeuborka

1. Az apró uborkát kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. 2. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. 4. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk