Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalma mustban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg birsalma (birskörte), 4 liter must, 6 szegfűszeg, 2 darabka fahéj, kis darabka gyömbér, ízlés szerint só és ecet, 2 késhegynyi benzoesavas nátrium

Elkészítés:


A birsalmát megtisztítom, kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére be nem fő. Ekkor beleszórom a fűszereket és a birsalmagerezdeket. Néhány percnyi fövés után (vigyázat, a birsalma nagyon gyorsan megpuhul!) szűrőkanállal kiveszem a léből, és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakom. Jól összerázom, hogy minél több gyümölcs beleférjen. Ezután a visszamaradt levet még egyszer fölforralom, belekeverem a tartósítószert, és rögtön a gyümölcsre öntöm. Szorosan lekötöm, és száraz dunsztban hagyom kihűlni. Csak másnap teszem el a végleges helyére. Karácsonyra tökéletesen összeérnek az ízei, kacsasült, libasült, grillcsirke mellé csodálatos!

Birsalma mustban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Savanyuság
Savanyuság

A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csalamádé 10 kg
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Csalamádé 10 kg

A lereszelt zöldségekre a kikevert levet ráöntjük. Egy nagy lerázható edényben 2-3 napig érleljük. Naponta kézzel átkeverjük. Utána szorosan üvegekbe nyomkodjuk. És kész!!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Marinált paprika
Marinált paprika

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, 2-3 percre forró vízbe tesszük, majd 1-2 percre – hideg vízbe, kiszedjük, lecsepegtetjük. Fertőtlenített üvegekbe töltjük, felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
hordós savanyúság
hordós savanyúság

Főzni nem volt időm, csak gyors vacsit dobtam össze. A savanyúság receptje: 10 l víz, 1 l 20%-os ecet, 2kg cukor, 0,5kg só, 3 dkg natrium benzonat, 3 dkg borkénpor, 2 marék fekete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk