menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma mustban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg birsalma (birskörte), 4 liter must, 6 szegfűszeg, 2 darabka fahéj, kis darabka gyömbér, ízlés szerint só és ecet, 2 késhegynyi benzoesavas nátrium

Elkészítés:


A birsalmát megtisztítom, kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére be nem fő. Ekkor beleszórom a fűszereket és a birsalmagerezdeket. Néhány percnyi fövés után (vigyázat, a birsalma nagyon gyorsan megpuhul!) szűrőkanállal kiveszem a léből, és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakom. Jól összerázom, hogy minél több gyümölcs beleférjen. Ezután a visszamaradt levet még egyszer fölforralom, belekeverem a tartósítószert, és rögtön a gyümölcsre öntöm. Szorosan lekötöm, és száraz dunsztban hagyom kihűlni. Csak másnap teszem el a végleges helyére. Karácsonyra tökéletesen összeérnek az ízei, kacsasült, libasült, grillcsirke mellé csodálatos!

Birsalma mustban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Savanyú lé befözéshez
Savanyú lé befözéshez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Házi savanyúság
Házi savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Cékla hagymával
Cékla hagymával

A fűszerekkel levet készítettem, összefőztem. állni hagytam. üvegekbe töltöttem rétegezve a céklát a karikára vágott hagymával. felöntöttem a lével. lezártam. 100/120 automata.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
lagzis uborka
lagzis uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk