menu

Családireceptkönyv.hu

savanyú uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sokan nem ismerik még a titkot: mitől marad szép zöld színű, és kemény az eltett uborka. Nem kell varázsszerekre gondolni, nagymamáink is így készítették, csak nekik talán annyira természetes volt ez a két összetevő, hogy nem fogták fel titkos hozzávalóként.

Hozzávalók:
2,5 kg apróbb uborka, 2 l víz, 2.5 dl ecet (20% -os), 25 dkg cukor, 1 evőkanál só, szemes fekete bors (ízlés szerint), köménymag (ízlés szerint), 5 db babérlevél, koriandermag (ízlés szerint), mustármag (ízlés szerint), fél teáskanál szódabikarbóna; a tartósításhoz fél teáskanál nátrium-benzoát, fél teáskanál borkén; az az üvegek aljára: kapor (aki szereti a fokhagyma ízét, néhány kis gerezddel tehet az ízesítő lébe)


Elkészítés:
Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntjük elosztva a már kihűlt ízesítő lét.


A lé elkészítése: a hozzávalókat egy fazékba tesszük és felforraljuk. Amikor felforrt a lé, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a tartósítószereket. (A keveréket lehűtjük, és csak utána öntjük az üvegekben elkészített uborkákra.)
Az üvegekre celofánt teszünk és így csavarjuk rá a fedőt. Hideg helyre tesszük és nagyjából 1 hónap múlva már fogyasztható.


A borkéntől ropogós marad az uborka, és megőrzi eredeti színét, de nagyon óvatosan kell vele bánni. Nem szabad túlzásba vinni. A szódabikarbóna is segít az uborka szép zöld színének megtartásában.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklát télire
Céklát télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KETCHUP  JAMIE OLIVÉR
KETCHUP JAMIE OLIVÉR

Mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári csalamádé
Nyári csalamádé

A megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar savanyusag
savanyusag

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk