Hozzávalók (10 l-es edényhez, de lehet a mennyiséget
csökkenteni):
4 kg uborka (nem kell meghámozni !)
1 kg hagyma
8 dl kristálycukor (kb. fél kg)
1 dl só
5 dl ecet
2 kávéskanál szalicil
1 kávéskanál borkénpor
Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű,
műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk. Hónapokig eláll.
Felforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldégeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd felszeleteljük, és egy jó nagy műanyag edénybe tesszük. A hegyes paprikát nem szeleteljük, azok majd egészben kerülnek az üvegekbe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű