menu

Családireceptkönyv.hu

fokhagyma krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 fej fokhagyma
1 púpos tk himalája vagy tiszta só
5 ek étolaj - én hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam

Elkészítés:


A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel.
Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. Botmixerrel pépesítsd a kívánt állag eléréséig, majd keverd bele a sót. Tedd a krémet egy jól kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe, zárd le és felhasználásig hűvös helyen, a hűtőben tárold!

A fokhagymakrémet minden olyan ételhez használhatod, amibe egyébként is tennél fokhagymát, arra viszont ügyelj, hogy a boltinál jóval intenzívebb az illata és az íze a házilag készített fokhagymakrémnek.
Csak nyisd ki az üveget, máris érezni fogod!

fokhagyma krém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeket és bevágjuk négyrészt. Nem vágjuk végig, kicsit a végén hagyunk, hogy ne essen 4 részre. Az 5 literes üveg aljára rakunk 1 kaprot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Beledobós savanyúság
Beledobós savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk