3 fej fokhagyma
1 púpos tk himalája vagy tiszta só
5 ek étolaj - én hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam
A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel.
Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. Botmixerrel pépesítsd a kívánt állag eléréséig, majd keverd bele a sót. Tedd a krémet egy jól kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe, zárd le és felhasználásig hűvös helyen, a hűtőben tárold!
A fokhagymakrémet minden olyan ételhez használhatod, amibe egyébként is tennél fokhagymát, arra viszont ügyelj, hogy a boltinál jóval intenzívebb az illata és az íze a házilag készített fokhagymakrémnek.
Csak nyisd ki az üveget, máris érezni fogod!
1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. 2. A hozzávalókból felöntőlevet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes