3 fej fokhagyma
1 púpos tk himalája vagy tiszta só
5 ek étolaj - én hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam
A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel.
Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. Botmixerrel pépesítsd a kívánt állag eléréséig, majd keverd bele a sót. Tedd a krémet egy jól kimosott, kifertőtlenített és kiszárított üvegbe, zárd le és felhasználásig hűvös helyen, a hűtőben tárold!
A fokhagymakrémet minden olyan ételhez használhatod, amibe egyébként is tennél fokhagymát, arra viszont ügyelj, hogy a boltinál jóval intenzívebb az illata és az íze a házilag készített fokhagymakrémnek.
Csak nyisd ki az üveget, máris érezni fogod!
Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeket és bevágjuk négyrészt. Nem vágjuk végig, kicsit a végén hagyunk, hogy ne essen 4 részre. Az 5 literes üveg aljára rakunk 1 kaprot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű