Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hagyma
1 kg uborka
1 kg paprika
3kg káposzta
1 kg sárgarépa
40 dkg cukor
7 dkg só
1/2 l 10% ecet
2 kk. borkén
2 kk. szalicil vagy nátrium benzoát
babérlevél, bors

Elkészítés:


A hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól levet enged (pont annyi lesz, amennyi kell). Másnap összekeverjük és üvegekbe nyomkodjuk, a megmaradt levet ráöntjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből a mennyiségből kb. 10 db 7dl-es üveg lesz.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
648. Csalamádé, befőzés nélkül
648. Csalamádé, befőzés nélkül

Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dinnyehéj savanyuság
Dinnyehéj savanyuság

Ezt a levet lehet elrakni vödörbe es mikor mi erik beledobalni. Nekem még soha nem forr meg semmi. Izesitesken feketebors koriander mustarmag baberlevel. Szeletelni barhogy lehet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bogi
Marinált fokhagyma
Marinált fokhagyma

A fokhagymafejeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, szorosan beletesszük az előkészített, sterilizált üvegekbe, leöntjük forró vízzel, lefedjük fedővel, egy éjszakára így hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Fetasajtos paprika
Fetasajtos paprika

A paprika nyers, csípős alma paprikák a kisebbekből és amikből kiszedtem a csumáját és a magokat, Megtöltöm krémes fetasajttal, Teszek bele pár szem fekete vagy színes borsót, 1 na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk