15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor
Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.
Az uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fedeles műanyag edénybe összeállítjuk az alaplét, jól megkavargatjuk, hogy a cukor, a só feloldódjon. A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, a paprikát úgyszintén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkák két végét levágjuk, özepüket 4-5 cm hosszan behasítjuk. 5 percig forraljuk a vizet a sóval, kissé hűlni hagyjuk. Egy 5 literes, bő szájú üveg aljára terítjük a kapor f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű