Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cékla saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg nyers cékla
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
0,5 dl 10%-os ecet
1 teáskanál köménymag
1 liter víz

Elkészítés:


A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.

A levéhez tégy fel forrni 1 liter vizet, dobd bele a köményt, majd forrás után add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és keverd össze. A langyosra hűlt lével öntsd le a céklát, és jól zárd le az üveget. Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz.

Cékla saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Haas savanyú uborka
Haas savanyú uborka

Felforraljuk a hozzávalókat és még forrón az uborkát ráöntjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Savanyúságöntet
Savanyúságöntet

1 üvegliterhez 0,5 dl 20 %-s ecet, kb. 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, fűszerek: köménymag, egész bors, babérlevél, torma, kapor - ízlés szerint Kevés tartósítószer Hidegen:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Fetasajttal töltött paprika
Fetasajttal töltött paprika

A paprikát ki csumázom én gumi kesztyűben csináltam hogy ne csípje a kezem :) a krémsajtot krumplitörővel összenyomom hogy könnyebben tudjak vele dolgozni. A paprikákat megtöltöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk