Családireceptkönyv.hu

Savanyu lé készités, vödrös v. üveges


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2,2 l víz;
8 dkg só;
40 dkg cukor;

6 babérlevél-ezt inkább úgy adagolom, hogy minden üvegbe kerüljön 1 levél;
1 tk szemesbors;
1 tk egész kömény;
1 tk mustármag;
1 tk koriandermag;
1 tk szegfűbors-
A hozzávalókat felfőzöm, ha kihűlt a lé, 2 dl, 20 %-os
ecetet öntök hozzá.

Elkészítés:


Dunsztolom kb. 20 percig és a vízben hagyom kihűlni.
Ha nagy mennyiséget csinálok, akkor takaró alatt hűtöm ki.
Csak mert
a savanyúságokat egyéb iránt üvegben szoktam
elrakni (ez most egy -jól sikerült- próba volt csak)
és minden esetben (még a befőtteknél is) vizes,
majd száraz dunszt zárja a befőzéseket!
És igen, nincs benne tartósítószer!
Azért is kell dunsztolni!
Raktam üvegekbe is, dunsztolva, viszont kipróbáltam
a kisvödrösökhöz is, ezekre csak ráöntöttem a forró levet.
Már eltelt egy kis idő az eltevés óta és mindegyik
gyönyörűen hegyel a polc tetején.
Ki még nem bontom, de egyik sem futott ki,
nagyon szépek, remélem, az íze és az állaga
eleget tesz a várakozásomnak!

Ui.: nem volt gond egyetlen kis vödröcskével sem,
mindegyik savanyúság elfogyott! :)

Savanyu lé készités, vödrös v. üveges

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomlé télre (főzés nélkül)
Paradicsomlé télre (főzés nélkül)

A megmosott paradicsomot feldaraboljuk egy nagy edénybe vagy vödörbe. Majd rászórjuk a cukrot, a sót, a szalicilt és a borként. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
378.Csalamádé
378.Csalamádé

A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) Az uborkát, jól megmossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk