3 kg alapanyaghoz:
20 dkg cukor
5 dkg so
1,25 dl 20%-os ecet
0,5 e.k natrium-benzoat
0,5 k.k broken
3 kg savanyusagba kivant zoldseget aprora vagok es raontom a leirt hozzavalok kevereket. Addig ontom fel vizzel, hogy epp csak ellepje.
Konyharuhaval lefedve pihentetem egy ejszakat.
Masnap alaposan kimosott es kioblogetett befottesuvegbe teszem.
Káposztagyaluval jó vékonyra szeleteljük a káposztát. Köménnyel, sóval megszórjuk. Annyi vízben, amennyi kb ellepi majd cukrot, sót, ecetet teszünk. Addig kavarjuk, amíg minden el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű