3 kg alapanyaghoz:
20 dkg cukor
5 dkg so
1,25 dl 20%-os ecet
0,5 e.k natrium-benzoat
0,5 k.k broken
3 kg savanyusagba kivant zoldseget aprora vagok es raontom a leirt hozzavalok kevereket. Addig ontom fel vizzel, hogy epp csak ellepje.
Konyharuhaval lefedve pihentetem egy ejszakat.
Masnap alaposan kimosott es kioblogetett befottesuvegbe teszem.
Elkészítése: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk, egy nagyobb edényben, 0, 5 dl vizet töltve alája megpároljuk, paradicsompaszirózón átpaszírozzuk. A zelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, 2-3 percre forró vízbe tesszük, majd 1-2 percre – hideg vízbe, kiszedjük, lecsepegtetjük. Fertőtlenített üvegekbe töltjük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet, cukrot és ecetet ízlés szerint összekavarunk, mintha uborkára készülne lé, majd beletesszük a szemes borsot, babérlevelet felforraljuk bele teszünk apránként félbe vágott pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 üvegliterhez 0,5 dl 20 %-s ecet, kb. 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, fűszerek: köménymag, egész bors, babérlevél, torma, kapor - ízlés szerint Kevés tartósítószer Hidegen:...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes