menu

Családireceptkönyv.hu

Uborka sali


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg uborka
1 közepes fej lila hagyma
2 közepes erős paprika, (lehet piros vagy zöld, de ha nem szeretjük a csípőset, használjunk kaliforniai, vagy tv paprikát
1,5 dl cukor
1,5 dl ecet
1,5 dl alma- vagy borecet
2 teáskanál só
1 teáskanál mustármag
1-2 evőkanál kapor
1 teáskanál zeller mag (ha van)

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban felfőzzük az eceteket a cukorral, a mustármaggal, és a zellermaggal. Kavargassuk, hogy a cukor elolvadjon. Azután az uborkára öntjük és két napig érleljük.

Ha csak a hűtőben tároljuk, nem igényel tartósítószert, sem dunsztolást.

Uborka sali

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Céklasaláta (Sóbors)
Céklasaláta (Sóbors)

A céklát mossuk meg alaposan. Főzzük, majd hámozzuk meg, szeleteljük fél centiméter vastag karikákra. A vízbe tegyük bele a köménymagot, majd forraljuk fel, végül adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Kovászos Uborka
Kovászos Uborka

Az uborkákat jól lemossuk és szivaccsal ledörzsöljük róluk a szúrós szőröket. Levágjuk a végüket majd négybe bevágdossuk de úgy hogy ne essen szét. A befőttes üveg aljára szórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt káposzta *
Párolt káposzta *

A káposztát csíkokra vágni, besózni, állni hagyni. Készítés előtt kinyomkodni a levét. Tepsi aljára kristálycukor, sütőben karamellizálni. Bele a káposzta+víz+köménymag. A süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bedobálós hordós savanyú
bedobálós hordós savanyú

A levet hidegen keverem össze

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk