2 l víz
2 dl ecet
20 dkg cukor
pici só
babérlevél
egész bors
1 dl olaj
A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük.
Meleg üvegbe rakjuk és a forró levét rámerjük.
A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.
minden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket. A kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a csalamádé kicsit macerásnak tűnik, de megéri a fáradságot. Gyakorlatilag az előkészületek kerülnek több időbe, a többi már a kétszeri lé forralással is csak rövid időt vesz id...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű