menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 10 db kovászolni való uborka
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
6-7 szem fekete bors
1 babérlevél
só ízlés szerint
pár csepp ecet
2 darab nyers, megpucolt krumpli, karikákra felszeletelve
annyi meleg víz, amennyi elfedi az uborkákat

alaposan megtisztított befőttesüveg

Elkészítés:


1.Az uborkákat jó alaposan megtisztítom, majd levágom a végeit.
2. 3-4 helyen hosszában bevágom az uborkákat, így belül is szépen átjárja majd a sós víz.
3. A befőttesüveg aljára teszem az összes alapanyagnak a felét, tehát a kaprot, fokhagymát, krumplit, fekete borsot, majd erre állítom az uborkákat.
4..Az uborkák tetejére jöhetnek a megmaradt alapanyagok.
5.Ízesítem sóval, majd felöntöm meleg vízzel, egészen addig, míg teljesen el nem lepi az alapanyagokat. Pár csepp ecetet öntök rá, majd egy kis tányért teszek a befőttesüveg tetejére és olyan helyre teszem, ahol éri a nap.
6. 1-2 nap alatt már készen is van. Leszűröm a levét, visszateszem az uborkákat az üvegbe és mehet a hűtőbe. Itt tovább érik még. 1-2 hét alatt el kell fogyasztani, mert romlandó.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet só, kapor, torma, és víz. Kitenni a napra és kovászolni a napon. Tökéletesen olyan mint kenyeres testvére.

 Gluténmentes kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Paprikába töltött káposzta
Paprikába töltött káposzta

Egy fedeles műanyag edénybe összeállítjuk az alaplét, jól megkavargatjuk, hogy a cukor, a só feloldódjon. A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, a paprikát úgyszintén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors savanyú uborka
Gyors savanyú uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Castraveciori in otet
Castraveciori in otet

Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati). Se adauga apoi 2 lingurite de sar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk