menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 10 db kovászolni való uborka
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
6-7 szem fekete bors
1 babérlevél
só ízlés szerint
pár csepp ecet
2 darab nyers, megpucolt krumpli, karikákra felszeletelve
annyi meleg víz, amennyi elfedi az uborkákat

alaposan megtisztított befőttesüveg

Elkészítés:


1.Az uborkákat jó alaposan megtisztítom, majd levágom a végeit.
2. 3-4 helyen hosszában bevágom az uborkákat, így belül is szépen átjárja majd a sós víz.
3. A befőttesüveg aljára teszem az összes alapanyagnak a felét, tehát a kaprot, fokhagymát, krumplit, fekete borsot, majd erre állítom az uborkákat.
4..Az uborkák tetejére jöhetnek a megmaradt alapanyagok.
5.Ízesítem sóval, majd felöntöm meleg vízzel, egészen addig, míg teljesen el nem lepi az alapanyagokat. Pár csepp ecetet öntök rá, majd egy kis tányért teszek a befőttesüveg tetejére és olyan helyre teszem, ahol éri a nap.
6. 1-2 nap alatt már készen is van. Leszűröm a levét, visszateszem az uborkákat az üvegbe és mehet a hűtőbe. Itt tovább érik még. 1-2 hét alatt el kell fogyasztani, mert romlandó.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet só, kapor, torma, és víz. Kitenni a napra és kovászolni a napon. Tökéletesen olyan mint kenyeres testvére.

 Gluténmentes kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nyár illata savanyúság
Nyár illata savanyúság

1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni. 2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Cékla, salátának vagy télire
Cékla, salátának vagy télire

1. A céklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. 2. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3. Két liter vízbe be...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pácolt lila hagyma
Pácolt lila hagyma

A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dinnyehéj savanyuság
Dinnyehéj savanyuság

Ezt a levet lehet elrakni vödörbe es mikor mi erik beledobalni. Nekem még soha nem forr meg semmi. Izesitesken feketebors koriander mustarmag baberlevel. Szeletelni barhogy lehet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk