30 literhez
3 liter 10%-os ecet,
12 liter víz,
2 kg kr.cukor,
40 dkg só,
6 dkg borkénpor,
1 csm. mustármag,
1 csm. egészbors,
1/2 csm. koriandermag,
6-7 db babérlevél,
1 csokor öreg kapor,
1 nagyobb szál torma,
Kb. 10 kg uborka,
5 kg almapaprika.
12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy fél órát állni.
Közben jó alaposan megmossuk az uborkát és a paprikát. ( vagy éppen amit bele rakunk)
Ha az ecetes lé már állt egy fél órát, beletehetjük az uborkát. Teljesen ne zárjuk le, mert 2-3 napig, naponta meg kell keverni. Ezután lezárhatjuk, és később is tehetünk hozzá bármit amit szeretnénk. (zöldparadicsom, karfiol, dinnye, paprika stb..)
Mindent összekeverni, 2 napig kevergetni, majd lazán üvegekb tölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe. 2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű