Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hordós savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 literhez
3 liter 10%-os ecet,
12 liter víz,
2 kg kr.cukor,
40 dkg só,
6 dkg borkénpor,
1 csm. mustármag,
1 csm. egészbors,
1/2 csm. koriandermag,
6-7 db babérlevél,
1 csokor öreg kapor,
1 nagyobb szál torma,
Kb. 10 kg uborka,
5 kg almapaprika.

Elkészítés:


12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy fél órát állni.

Közben jó alaposan megmossuk az uborkát és a paprikát. ( vagy éppen amit bele rakunk)

Ha az ecetes lé már állt egy fél órát, beletehetjük az uborkát. Teljesen ne zárjuk le, mert 2-3 napig, naponta meg kell keverni. Ezután lezárhatjuk, és később is tehetünk hozzá bármit amit szeretnénk. (zöldparadicsom, karfiol, dinnye, paprika stb..)

Hordós savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SVÉD UBORKASALÁTA
SVÉD UBORKASALÁTA

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ecetes fokhagyma télire
Ecetes fokhagyma télire

Az üvegeket jól mosd és öblítsd el, majd várd meg, míg lecsepegnek és megszáradnak. A fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Régi praktika, hogy könnyebben megszabadulhatsz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kertész
Garumban marinált káposzta
Garumban marinált káposzta

A káposzta felső burkoló leveleit leválasztjuk. A fej káposztát 8 részre vágjuk, a torzsa maradványokat lenyessük. A céklát megpucoljuk és karikákra vagy fél karikákra szeljük....

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk