Családireceptkönyv.hu

Nyári savanyúság télire


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg uborka,
- 1 kg káposzta,
- 0,5 kg hagyma,
- 1 kg paprika, több színű,
- 0,5 kg sárgarépa,
- 1 kg zöldparadicsom,
- 5 dkg só,
- 0,30 dkg cukor,
- 2 dl 20%-os ecet,
- 1 kk bórkén,
- 1 kk. szalicil,

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk! VÍZ NEM KELL HOZZÁ!
Jó degeszre tömöm az üvegeket és mikor mind tele van akkor szétmeregetem rájuk a keletkezett levet. Elég szokott lenni rá. Jó szorosan rátekerem a fedőket és lemosom, mert a cukortól elég ragacsos és mehetnek a helyükre. Ha borként is tettem bele, akkor kb. két hétig nem szoktam megbontani, de ha nincs benne akkor már lehet is enni. Én általában 2 adagot szoktam csinálni, amiből attól függ milyen zöldségfélét tudok beszerezni, átalában 10-14 üveggel szokott lenni.

Nyári savanyúság télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi csalamádé
Házi csalamádé

Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTASALÁTA *
KÁPOSZTASALÁTA *

A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés
384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés

A hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul. Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb. Bármit amit sava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyári savanyúság télire
Nyári savanyúság télire

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk