1 rész 10 %-os ecet
3 rész víz
üvegenként: 2 csapott ek cukor
1 tk só
+ Babérlevél, szemes bors, köménymag, koriander, mustármag, kapor, torma
Összeforraljuk és kihülés után ráöntjük az üvegbe rakott uborkára és dunsztoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített zöldségeket tiszta, forró vízzel gőzölt üvegbe tesszük. A zöldségeket szorosan helyezzük el, a közöttük lévő üregeket káposztadarabokkal töltjük ki. Leöntjük átszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk és hosszában behasítjuk. Egy nagy méretű befőttesüvegbe vagy erjesztésre kialakított mázas cserépedénybe az így “elrendezett” ubo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, a narancsot felkarikázzuk. A vörösborból a cukorral, az ecettel, a fahéjjal, a borssal, a koriander- és a mustármaggal, valamint a sóval főzetet ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű