Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Házi savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egyes házi savanyúság Vali-módra

Hozzávalók:

5 literes ásványvizes flakon
zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, karfiol, paprika, zöldparadicsom, hagyma stb.)
víz

kapor
Így készül:

1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.

2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót.

3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely! Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható.

4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!

Házi savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Káposzta savanyítás télire
Káposzta savanyítás télire

Elő készítem a cserép hordót. Ki mosom és forrázom, majd az alját meghintem egy marék sóval, és befedem egész káposzta levéllel. A káposzta felső leveleit le szedem, majd le gyal...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Íme a tökéletes savanyúság-felöntőlé receptje
Íme a tökéletes savanyúság-felöntőlé receptje

A kapor kivételével egy lábasban minden hozzávalót összeforralunk és hagyjuk kihűlni. A steril üvegek aljára lerakjuk a kaporszárakat és belerámoljuk a tetszés szerinti uborkát/kar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Savanyú lé befözéshez
Savanyú lé befözéshez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
652. Fermentált savanyúság
652. Fermentált savanyúság

- 3 l vízhez adok 3 ek sót amit felforraltam és vissza hűtöttem - a zöldségeket megtisztítottam és legyalultam Az üveg aljára fűszereket teszek, majd rétegezve egymásra pakolom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk