Családireceptkönyv.hu

Svéd uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka legyalulva (vastagabbra mint az uborka salátánál)
1/2 kg hagyma felvágva
3 dl víz
2 dl 10%-os ecet
3 dl édesítő (eritrit vagy folyékony édesítő)

Elkészítés:


Összekeverjük, hagyjuk fél napig állni.
Üvegekbe töltjük a lével együtt.
4 db 720-as üveg lesz belőle

Trükkök, tippek, praktikák:


Automatázni: 80/30, vagy 85/25, vagy 75 fok/25 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás ecetes uborka
Hagymás ecetes uborka

Az uborkákat 10 percet vízben áztatom, a hagymát pedig felszeletelem vékonyra. A felforralt vízbe sót, cukrot, ecetet, fűszereket adok, majd így főzöm 2-3 percet. Üvegekbe adagolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cékla
Cékla

Megfőzni a céklát, megpucolni, krumplinyomón átnyomni, üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forrásban lévő levet és száraz dunsztba tesszük. Tormával is ízesítjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

1 napig áll a saját levébe, üvegbe rakjuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk