2 kg uborka legyalulva (vastagabbra mint az uborka salátánál)
1/2 kg hagyma felvágva
3 dl víz
2 dl 10%-os ecet
3 dl édesítő (eritrit vagy folyékony édesítő)
só
Összekeverjük, hagyjuk fél napig állni.
Üvegekbe töltjük a lével együtt.
4 db 720-as üveg lesz belőle
Automatázni: 80/30, vagy 85/25, vagy 75 fok/25 perc
Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk. A petrezselymet felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk. A befőttesüveg aljába petrezselymet t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pi...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű