2 kg uborka legyalulva (vastagabbra mint az uborka salátánál)
1/2 kg hagyma felvágva
3 dl víz
2 dl 10%-os ecet
3 dl édesítő (eritrit vagy folyékony édesítő)
só
Összekeverjük, hagyjuk fél napig állni.
Üvegekbe töltjük a lével együtt.
4 db 720-as üveg lesz belőle
Automatázni: 80/30, vagy 85/25, vagy 75 fok/25 perc
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hosszúkás uborkákat alapvetően frissen, vagy saláták készítésére használjuk. Tárolásra a legzsengébb, tömzsi, erős, fejletlen magvú uborkákat szükséges kiválogatni. Az uborkákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű