Családireceptkönyv.hu

Csemege uborka alaplé


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 l-es dunsztos üveg
12 dl víz
8 dl 10%-os ecet
20 dkg cukor
10 dkg só
1 kk. tartósítószer
1 kk. szódabikarbóna
1 csomag kapor
4-5 babérlevél
1 ek egész bors
1 db torma
1 szőlőlevél

Elkészítés:


Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.

Csemege uborka alaplé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Ételízesítő
Ételízesítő

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
CÉKLASALÁTA ECETESEN
CÉKLASALÁTA ECETESEN

A céklákat bő vízben puhára főzöm, majd forrón megpucolom és felszeletelem. Amíg megfő a cékla, elkészítem az ecetes levet. A 2 liter vízhez cukrot és ecetet keverek valamint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári savanyúság télire
Nyári savanyúság télire

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csak 500 forint egy üveggel,  fermentált savanyúság
Csak 500 forint egy üveggel, fermentált savanyúság

Elkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk