menu

Családireceptkönyv.hu

Csemege uborka alaplé


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 l-es dunsztos üveg
12 dl víz
8 dl 10%-os ecet
20 dkg cukor
10 dkg só
1 kk. tartósítószer
1 kk. szódabikarbóna
1 csomag kapor
4-5 babérlevél
1 ek egész bors
1 db torma
1 szőlőlevél

Elkészítés:


Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.

Csemege uborka alaplé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sárika
Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

Az üveg aljára kapor, arra gyalult káposzta, és belevágva kb. 6 gerezd fokhagyma. Forró sós vizet öntök rá. Tetejére kaprot és kenyeret teszek. FONTOS, hogy a kenyeret egy nap utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uborka
Uborka

24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Céklás káposzta saláta üvegbe
Céklás káposzta saláta üvegbe

Ezeket felszeletelni csíkokra. Beletenni pár szem fekete borsot, 3 dl 10%-os ecet, 2,5 dkg só, 30 dkg cukor. Fél kk. tartósító. 1 napig kevergetni, majd üvegbe tölteni és lezárni í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk