2 kg paprika
2 kg uborka
2 kg hagyma
2 kg paradicsom (zöld)
6 dl ecet
1/2 lolaj
30 dkg cukor
2 evő kanál só
Az ecetet az olajjal, cukorral és a sóva felforraljuk. Majd a lébe beletesszük a züldségeket és 5 percig főni hadjuk. A csalamádét levével tiszta üvegekbe merjük és száraz dunsztba rakjuk.
Fiatal cukkinit csak megmossuk, és felszeleteljük, az idősebbeket meghámozzuk, ha szükséges eltávolítjuk a magokat. Vékony csíkokra felszeleteljük, és megsózzuk. Hagyjuk állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmegmossuk -kicsumázzuk -vastagabban szeleteljük -egy nagyobb edénybe tesszük NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel -összekeverjük az ecetet + só + cukor + natri...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűMindent legyalulunk,összevágunk,megfelelő méretű edénybe tesszük,a fűszereket hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.Az edényt letakarjuk és másnapig állni hagyjuk,közben néhányszor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a levet készítem el!!! Jól összekeverem, többször is. aztán beledobálom a megmosott paprikát, zöldparadicsomot, uborkát, pepperónit, almapaprikát, hagymát, cseresznyepa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű