2 kg paprika
2 kg uborka
2 kg hagyma
2 kg paradicsom (zöld)
6 dl ecet
1/2 lolaj
30 dkg cukor
2 evő kanál só
Az ecetet az olajjal, cukorral és a sóva felforraljuk. Majd a lébe beletesszük a züldségeket és 5 percig főni hadjuk. A csalamádét levével tiszta üvegekbe merjük és száraz dunsztba rakjuk.
Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével - amit engedett - felöntjük. 4 db 720-as üveg lett belőle. 85/25-re tettem
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű