menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom télire


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



egy 3 literes befőttesüveg,
3 – 4 kg paradicsom,
1 db paprika,
3 – 4 gerezd fokhagyma,
8 – 10 szál friss petrezselyem,
3 evőkanál cukor,
1 evőkanál só,
1 evőkanál ecet.

Elkészítés:


Válasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk bele őket a befőttesüvegbe. Az üveg aljára tegyünk 1 – 2 gerezd meghámozott fokhagymát, 5 – 6 szál petrezselymet, majd rakjuk rá a paradicsomokat, ismét 1 – 2 gerezd fokhagymát tegyünk a paradicsomra és 3 – 4 szál petrezselymet. Szeleteljük fel a paprikát és ezt is tegyük a tetejére (tehetjük a befőttesüveg aljára is). Forraljunk vizet és öntsük rá a paradicsomra (annyi vízre van szükség, amennyi ellepi), hagyjuk állni 5 percet, majd öntsük le róla, egy edénybe és főzzük fel ismét. Időközben tegyük a befőttesüvegbe a cukrot, a sót és az ecetet is. Öntsük rá ismét a forró vizet, zárjuk le az üveget és takarjuk le egy meleg paplannal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Kovászos uborka/ káposzta
Kovászos uborka/ káposzta

Az uborkát alaposan mossuk meg és vágjuk le a két végét, majd 3 függőleges bevágást tegyünk rajtuk úgy, hogy egy bemetszés se érjen az uborka egyik végétől a másikig, mert akkor sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar piros paradicsom télire
piros paradicsom télire

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk. A petrezselymet felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk. A befőttesüveg aljába petrezselymet t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kimchi 2.
Kimchi 2.

1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom darabolom tetszőlegesre 2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval. 3. Kicsit állni hagyom...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú ubi
Savanyú ubi

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk