kapor
uborka
öreg krumpli
só
Végy 1 nagy uborkás üveget.
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.
Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát.
Erre pakolom a megmosott és felhasított uborkát. A tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.
Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egészet.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva már fogyasztható is.
A cékla eltevése nálam. A céklát jól megmossuk, meghámozzuk,elvágjuk ha nagy és köménymaggal. meleg vízbe téve lefedve puhára pároljuk. Ha kész vékony szeletekre vágjuk, a főzővíz...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesEz a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/ Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű