menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 3 nap
Adag: 5 l-es üvegnyi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kapor
uborka
öreg krumpli


Elkészítés:


Végy 1 nagy uborkás üveget.
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.
Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát.
Erre pakolom a megmosott és felhasított uborkát. A tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.
Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egészet.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva már fogyasztható is.

 Sváb kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csalamádé
Csalamádé

Mindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a foga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A káposztát legyaluljuk. Az üveg aljára karikázzuk a krumpli felét. Rászórjuk a káposztát, időnként lenyomkodjuk, közé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Csalamádé
Csalamádé

elkészítés A megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk