menu

Családireceptkönyv.hu

138. Vödrös savanyúság


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
80-100 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.

24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle

138. Vödrös savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt lilahagyma
Pácolt lilahagyma

A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sváb kovászos uborka Ferences atyától
Sváb kovászos uborka Ferences atyától

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Cékla befőzve
Cékla befőzve

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Egyszerű kimchi
Egyszerű kimchi

Minden kiló zöldséghez 1 evőkanál sót számolunk! Összekeverem az egészet Üvegbe töltöm, lezárom. A 5-10. naptól "sziszegtetni kell, kiengedni a felesleges gázokat. 1 hét múlva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk