5 literes dunsztos üveg
2,5 kg uborka
1 csomag kapor
3-4 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
2,5-3 l víz
3 ek. só
1 ek. ecet
Uborkát megmossuk, levágjuk a 2 végét, majd hosszában bevágjuk.
Belerakjuk az uborkát, és a hagymát az üvegbe. A vizet a sóval felforraljuk,majd hagyjuk kicsit visszahűlni.. Az uborkára ráöntjük a vizet, majd belerakjuk a kaprot, és a tetejére a kenyeret. A kenyeret meglocsoljuk ecettel. Tányérral letakarjuk, és félárnyékos helyre rakjuk. 2-3 nap alatt beérik, és fogyasztható.
Ha nem fogyna el azonnal, 5-6 nap után csipetnyi tartósítószerrel megszórjuk.
1,Tegyél a flakon aljára 1 csomag kaport és tedd rá a zöldségeket 2, Öntsd fel hideg vízzel és literenként 1 evőkanál sót 3,A megtömött palackokat tedd hűvös sötét helyre fektetv...
Elkészítési idő:Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...
Elkészítési idő:A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)...
Elkészítési idő: 1 óra