5 literes dunsztos üveg
2,5 kg uborka
1 csomag kapor
3-4 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
2,5-3 l víz
3 ek. só
1 ek. ecet
Uborkát megmossuk, levágjuk a 2 végét, majd hosszában bevágjuk.
Belerakjuk az uborkát, és a hagymát az üvegbe. A vizet a sóval felforraljuk,majd hagyjuk kicsit visszahűlni.. Az uborkára ráöntjük a vizet, majd belerakjuk a kaprot, és a tetejére a kenyeret. A kenyeret meglocsoljuk ecettel. Tányérral letakarjuk, és félárnyékos helyre rakjuk. 2-3 nap alatt beérik, és fogyasztható.
Ha nem fogyna el azonnal, 5-6 nap után csipetnyi tartósítószerrel megszórjuk.
A káposztát megmossuk, vékonyra gyaluljuk, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, tésztaszűrőre szedjük, és lecsöpögtetjük. A céklát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1 liter vízhez 1 ek. sót teszünk. Forraljuk a vizet fel. Tegyük nagy üvegbe a zöldségeket,forrázzuk le vízzel,hogy ellepje. Tetejére kenyér 3-4 nap kovászolás.2. nap ledobhatjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű