5 literes dunsztos üveg
2,5 kg uborka
1 csomag kapor
3-4 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
2,5-3 l víz
3 ek. só
1 ek. ecet
Uborkát megmossuk, levágjuk a 2 végét, majd hosszában bevágjuk.
Belerakjuk az uborkát, és a hagymát az üvegbe. A vizet a sóval felforraljuk,majd hagyjuk kicsit visszahűlni.. Az uborkára ráöntjük a vizet, majd belerakjuk a kaprot, és a tetejére a kenyeret. A kenyeret meglocsoljuk ecettel. Tányérral letakarjuk, és félárnyékos helyre rakjuk. 2-3 nap alatt beérik, és fogyasztható.
Ha nem fogyna el azonnal, 5-6 nap után csipetnyi tartósítószerrel megszórjuk.
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve meg szórjuk a fűszerekkel . 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd vödörbe töltjük ! Nem romlik meg !
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű