menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta télire 2. Boros V


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Legyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé...

Tehát a hozzávalókat egy kiló uborkához adom meg.. mindig leszoktam mérni mielőtt, belerakom a dolgokat...

1 dl 15%-os ecet
10 dkg cukor
3 dkg só
ezeket az uborkával jó alaposan egybeforgattam...

Elkészítés:


ha reggel csinálom akkor estére enged annyi levet, hogy lehet az üvegekbe rakni...
sterilizálom az üvegeket, belerakom az uborkát és felöntöm a lével...pont annyit enged, hogy elosztva elég minden üvegbe... ekkor egy csipet borként és egy fél kávéskanál citromsavat teszek minden üveg tetejére... lezárom és mehet a polcra,.... nekünk annyira ízlett, hogy sokat teszek még így el...

Uborkasaláta télire 2. Boros V

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyított lilahagyma
Savanyított lilahagyma

Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Cékla eltevése
Cékla eltevése

Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
savanyúság lé
savanyúság lé

A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kovászos uborka nyári
Kovászos uborka nyári

Az uborkát alaposan mossuk meg váltott vízben. A kaprot öblítsük le, és helyezzük az edényünk aljára. Erre sorba rendezve rakjuk az uborkát, melyeknek a két végét levágtuk, és be v...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk