4 kg piros paprika , amit előtte jól megmosunk , kicsumázunk ,gerezdekre vágjuk 4-6 felé- tiszta súly ,majd belerakjuk egy nagyobb lábasba ,
Fél liter 8% ecet
30 dkg cukor
1 csomag DEKO - sós -fűszeres keverék
2 dcl olaj
1 liter víz
átesszük a paprikára és lefedve kicsit dunsztoljuk , de csak annyira hogy összeessen ,de ne főljön szét , majd tiszta 7 dcl üvegekbe rakjuk még melegen ,erre az adagra kb 8 db üveg szükséges ,a levet újra felforraljuk és a paprikára öntjük és azonnal lezárjuk - száraz dunsztba tesszük --- és kész !
Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hordóba kis káposzta, megszórni a fűszerekkel, jól lenyomkodni. Levet ereszt. Újra káposzta,fűszer,lenyomás. Nagy edénybe állítani, 7 - 10 nap alatt kiforrja magát,mehet a kamrá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa még nem próbált a napsütésben uborkát érlelni, kövesse a receptet: mosson tisztára egy, a család befogadóképességéhez méretezett befőttes üveget. Alulra szeleteljen egy meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt csak hidegen összekeverem, azután folyamatosan dobálom bele : uborka, alma paprika, TV paprika, hegyes paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, hagyma, zöldparadicsom félérett pa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű