menu

Családireceptkönyv.hu

... Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 üvegre
2 kg fejes káposzta
1 kg paprika (nagyobb)
1 kg kígyóuborka
500 g vöröshagyma
400 g sárgarépa
200 ml ételecet (10%-os)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 evőkanál feketebors (egész)
70 g só
400 g kristálycukor
1 kávéskanál citromsav (por)
1 kávéskanál nátrium benzoát

Elkészítés:


A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.)
Az uborkát, jól megmossuk, és héjastól uborkagyalun leszeleteljük.
A répát meghámozzuk azt is leszeleteljük. (Én azt is az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
A hagymát szintén meghámozzuk, félbe vágjuk és azt is vékony szeletekre vágjuk. (Ugyan könnyeket csal, de ez is az uborkagyalun megy, mert így gyorsabb.)
A paprikákat (vegyünk színeset bele pl. kápia paprikát, vagy csak ami kissé pirosas) is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Én a magokkal teli csumáját kiszedem
Az egészet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tegyük hozzá, és kezünkkel jól összekeverjük. Majd így hagyjuk állni 5-6 órán keresztül.
Ha letelt az idő, akkor üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk és a levet is elosztjuk rajta. Jól lezárjuk, és hűvösebb helyre tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Savanyított töltött padlizsán
Savanyított töltött padlizsán

Kemény, egészséges, egyforma méretű padlizsánokat válogatunk. Megmossuk, eltávolítjuk a kocsányát, hosszanti és keresztirányban bemetszéseket vágunk mindegyik padlizsánba, sós vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
uborka
uborka

a Mária Bartók Most kaptam a receptet,kóstoltam is, nagyon finom. 5 l,és 7 dl üveghez elegendő mennyiség. Mérce egy 3 dl bögre, 6 bögre víz, 1bögre 10% ecet, 1 evőkanál só,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
CÉKLASALÁTA ECETESEN
CÉKLASALÁTA ECETESEN

A céklákat bő vízben puhára főzöm, majd forrón megpucolom és felszeletelem. Amíg megfő a cékla, elkészítem az ecetes levet. A 2 liter vízhez cukrot és ecetet keverek valamint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Vizes uborka:
Vizes uborka:

Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk