3 kg cékla
10 dkg torma
2 l víz
3 dkg só (2 csapott evőkanál)
4 dkg cukor (2 púpozott evőkanál)
0,5 dkg köménymag
2 dl 20 %-os ecet
nátrium bezoátA
A céklát főzzük meg és darboljuk fel.
A többi hozzávalóból készítsük el az öntet, majd öntsük az üvegekbe töltött céklára.
5 db 1-es üveg lesz belőle.
Az uborkákat megtisztítom,megmosom a közepénél egy bevágást csinálok.A burgonyát is megpucolom amit vékony karikákra felszeletelek.Az üveg aljára bele rakom a karikázott burgonya f...
Elkészítési idő: 30 perc +érési Nehézség: Nehéz1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztafejek torzsa részét kivályuk késsel, üreget képezve, amit megtöltünk csurig sóval. Sorba rakjuk a hordóban a fejeket sós üregükkel felfelé, a sorok közé fektetünk bőven k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkövetkezik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű