3 kg cékla
10 dkg torma
2 l víz
3 dkg só (2 csapott evőkanál)
4 dkg cukor (2 púpozott evőkanál)
0,5 dkg köménymag
2 dl 20 %-os ecet
nátrium bezoátA
A céklát főzzük meg és darboljuk fel.
A többi hozzávalóból készítsük el az öntet, majd öntsük az üvegekbe töltött céklára.
5 db 1-es üveg lesz belőle.
Kaprot, mustármagot, koriandert és az uborkát üvegbe töltjük. A maradék hozzávalókból felöntő levet főzünk és forrón az uborkára töltjük. Az üveget lezárjuk, ha kihűlt, a kamrába t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát vékonyra felkarikázzuk,a spárgát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük. Az uborkát szintén meghámozzuk, félbevágjuk, magját kikaparjuk és felkarikázzuk. A paprikát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTapasztalatom szerint, az így kovászolt ubi, hosszabb ideig eláll, bár pontosan nem tudtam lemérni meddig, mert mindig elfogyott, mielőtt romlásnak indult volna. Az uborkákat jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat legyaluljuk. 2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. 3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű