Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság - csemege


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8 liter víz

- 8 dl 20 %-os ecet

- 4 kávéskanál szódabikarbóna

- 4 kávéskanál borkénpor

- 4 kávéskanál Na-benzoát

- 1 kg cukor

- 4 evőkanál só
Fűszerek.:
bors, babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, mustármag, kapor, tormagyökér, meggyfalevél

Elkészítés:


A hozzávalókat tegyük egy hordóba vagy vödörbe.
A megtisztított zöldségeket tegyük a lébe (uborka, paprika, zöld paradicsom, karfiol, stb.)
Tetejére tegyünk egy leszorításra alkalmas tárgyat. Ez bármi lehet, ami elég tiszta és lent tartja a lében a zöldségeket. Mi egy üveg tortatállal oldottuk meg, a tetejére még egy műanyag edényt is tettünk, amit a fedő lenyom.
Az elején párszor - pár naponta meg kell kevergetni.
Zöldsége válogatja, hogy mennyi idő alatt érik meg, de kb. 1 hónap múlva már biztos jól átjár mindent az ecetes lé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi Ketchup
Házi Ketchup

mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük -hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük -kb 1 órát fözzük -ezután a babérleveleket kivesszük -az egészet összetúrmixol...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Közepes
share
Paprikasaláta
Paprikasaláta

1. A fehér paprikát az áztató mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. 2. A csumáját éles késsel vágjuk ki. Szeletelni 3-5 mm vastag karikákra. Nagyon jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Erős ecetes paprika télire
Erős ecetes paprika télire

A hozzávalókat összeforraljuk a bórkén kivételével. Kihűtjük és addig megtöltjük az üvegeket a paprikákkal vagy uborkákkal is lehet keverni. Ezzel a lével bármilyen savanyúságot el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk