- 8 liter víz
- 8 dl 20 %-os ecet
- 4 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 kávéskanál borkénpor
- 4 kávéskanál Na-benzoát
- 1 kg cukor
- 4 evőkanál só
Fűszerek.:
bors, babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, mustármag, kapor, tormagyökér, meggyfalevél
A hozzávalókat tegyük egy hordóba vagy vödörbe.
A megtisztított zöldségeket tegyük a lébe (uborka, paprika, zöld paradicsom, karfiol, stb.)
Tetejére tegyünk egy leszorításra alkalmas tárgyat. Ez bármi lehet, ami elég tiszta és lent tartja a lében a zöldségeket. Mi egy üveg tortatállal oldottuk meg, a tetejére még egy műanyag edényt is tettünk, amit a fedő lenyom.
Az elején párszor - pár naponta meg kell kevergetni.
Zöldsége válogatja, hogy mennyi idő alatt érik meg, de kb. 1 hónap múlva már biztos jól átjár mindent az ecetes lé.
Egy fel fej kaposzta 6 sárgarépa, 10 zöld paradicsom, 10 paprika... ami van megérve olyan, pár fej hagyma... uborka nekem most 20 darab ment bele... mindent legyalultam... alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk az uborkát majd legyaluljuk A hozzávalókat összekeverjük és 1 napot állni hagyjuk. Többször átkeverjük hogy egyenletes legyen, Utána üvegekbe rakjuk saját levében, jól l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 napig ablakban érlelni, utána mehet üvegekbe. Automatázni: 85 fok/ 25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű