menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság - csemege


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8 liter víz

- 8 dl 20 %-os ecet

- 4 kávéskanál szódabikarbóna

- 4 kávéskanál borkénpor

- 4 kávéskanál Na-benzoát

- 1 kg cukor

- 4 evőkanál só
Fűszerek.:
bors, babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, mustármag, kapor, tormagyökér, meggyfalevél

Elkészítés:


A hozzávalókat tegyük egy hordóba vagy vödörbe.
A megtisztított zöldségeket tegyük a lébe (uborka, paprika, zöld paradicsom, karfiol, stb.)
Tetejére tegyünk egy leszorításra alkalmas tárgyat. Ez bármi lehet, ami elég tiszta és lent tartja a lében a zöldségeket. Mi egy üveg tortatállal oldottuk meg, a tetejére még egy műanyag edényt is tettünk, amit a fedő lenyom.
Az elején párszor - pár naponta meg kell kevergetni.
Zöldsége válogatja, hogy mennyi idő alatt érik meg, de kb. 1 hónap múlva már biztos jól átjár mindent az ecetes lé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vödrös savanyúság (bedobálós)
Vödrös savanyúság (bedobálós)

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fetasajttal töltött paprika
Fetasajttal töltött paprika

A paprikát ki csumázom én gumi kesztyűben csináltam hogy ne csípje a kezem :) a krémsajtot krumplitörővel összenyomom hogy könnyebben tudjak vele dolgozni. A paprikákat megtöltöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Uborka hidegen (Vali módra)
Uborka hidegen (Vali módra)

teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, korianadert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… az üvegeket én elötte kifőzöm… és ebbe rakom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köményes káposztasaláta
Köményes káposztasaláta

A káposztaleveleket lefejtjük, feltekerjük és vékony csíkokra felvágjuk. Rászórjuk a felaprított egész köményt és a sót, jól átforgatjuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk