Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Olajos-ecetes almapaprika


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 l víz, 8-9 dl 10%-os ecet, 50 dkg cukor, 2 ek. só, 6 dl olaj, mustármag. Ezt fel kell forralni, ebben a lében kell kb. 13 percig főzni az almapaprikát. Én félbevágom a paprikát, jobban elfér az üvegekben. Egyszerre nem kell túl sokat főzni, inkább több részletben (mondjuk én a 6 kg paprikát 4-részre adagolva tettem az olajos lébe). Ha megfőzted mindet, akkor a lébe 2 kiskanál szalicilt kell tenni. üvegekbe rakod a paprikákat, majd ráöntöd a forró levet, lezárod az üvegeket és száraz dunsztba kell tenni ? Ennyi lé kb. 8-9 kg paprikához elegendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú káposzta Valitól
Savanyú káposzta Valitól

Pár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Cékla savanyúság üvegben
Cékla savanyúság üvegben

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Erős paprika eltevése ,befőzőautómatába
Erős paprika eltevése ,befőzőautómatába

Az üvegek aljára egy ágacska borsikafű és tárkony. Erre a paprika, majd egész bors, mustármag és koriander (saját termésű). A leve hideg, sós, ecetes, édesítős (én xilitet használo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú káposzta
Savanyú káposzta

Kb. 10 cm magas káposzta réteget szórunk a vödörbe, megszórjuk a hozzávalók egy részével és jól megnyomkodjuk, hogy levet eresszen. Ugyanígy járunk el a következő réteggel is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk