1 liter víz,1 dl 20 %-os ecet,1 evőkanál só (2dkg), 6 evőkanál cukor (12 dkg).Továbbá, bors, csombort, kapor, torma ízlés szerint.
Elkészítem a levet, a bors, csombort, kapor, tormát az üveg aljára teszem, belerakom a zöldségeket, és ráöntöm a levet hidegen.
Ez a felöntő lé akármilyen savanyúsághoz mehet.
Szóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségfélék hordós savanyításának ez olyan egyszerű módja, amely nem igényel előzetes aprítást, tárolást. Minden savanyítandó zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk, így ker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát.Az uborkát alaposan mosd meg és végeit vágd le. Csak a szár felé eső vége keseredik, a másik csücsköt is el ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet. Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű