1 liter víz,1 dl 20 %-os ecet,1 evőkanál só (2dkg), 6 evőkanál cukor (12 dkg).Továbbá, bors, csombort, kapor, torma ízlés szerint.
Elkészítem a levet, a bors, csombort, kapor, tormát az üveg aljára teszem, belerakom a zöldségeket, és ráöntöm a levet hidegen.
Ez a felöntő lé akármilyen savanyúsághoz mehet.
A káposzta külső leveleit lefejtjük, a fejet leöblítjük, 4 felé vágjuk, legyaluljuk. Közékeverjük a fűszereket (kivéve a kaprot). Tiszta, kb 2 literes befőttes üvegbe rakjuk a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, Az edé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük. 2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű