Hozzávalók (kb. 5 kisebb befőttesüveghez): 12 db piros gogos (pritamin paprika), 12 db piros fűszerpaprika (kápia paprika, vajpaprika stb.), 6 db piros csípőspaprika, 1 nagy zeller, 1 dl ecet, 1 dl cukor, 1, 5 kávéskanál só, kevés szalici
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Elkészítése: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb csíkokra vágjuk, egy nagyobb edényben, 0, 5 dl vizet töltve alája megpároljuk, paradicsompaszirózón átpaszírozzuk. A zellert meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, apró lyukú húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel pépesítjük). Az átpaszírozott paprikát alacsony lángon addig főzzük, amíg a leve kezd elpárologni, ekkor hozzáadjuk az ecetet, a ledarált zellert, együtt addig főzzük, amíg a massza kezd megsimulni. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és a sót is, és addig főzzük, amíg a leve teljesen elfő, a massza besűrűsödik, krémszerű lesz. A tűzről levéve kevés szalicilt kavarunk bele, majd tiszta befőttesüvegekbe kanalazzuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihülni. A biztonság kedvéért forró vízben is kidunsztoljuk. Egész télen eláll, a megkezdett üveget hűtőszekrényben tároljuk
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Ez a finomság csodaszép emlékeket idézett ma fel bennem, középiskolás koromban édesanyám minden évben készített egy - két adaggal, s télen zsíros kenyérre kenve felpakolta tízórainak. Az osztálytársaimnak annyira tetszett, hogy mindig elcserélték velem a szendvicseiket piros aranyos zsíroskenyérre, sőt a fiúk volt amikor egyszerűen elcsenték:) Emlékeztek még rá Éva, Andrea? Ugye, hogy igen. :) S persze erről eszembe jutottak más szép emlékek is, milyen gondtalanok is voltunk akkor Istenem... Semmiért se fájt a fejünk:) Néhány éve elmúlt már, hogy nem készítettünk ilyet ősszel, nem tudom valamiért elmaradt, de az idén nekiálltunk anyuval s készítettünk két adagot. Ma amikor tyúkzsíros kenyérre kenve megkóstóltam, ugyanazt az ízt éreztem, mint akkor. Nem is tudtam ellenálni, hogy egy nagy szelet tyúkzsíros kenyeret megkenjek és megegyek vele:) Egy kis bűnözés is kell néha:) Ja és még annyi, ez igazi piros arany, a bolti vizet se vihet neki:)
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűln...
Elkészítési idő:Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...
Elkészítési idő:Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...
Elkészítési idő: