menu

Családireceptkönyv.hu

SVÉD UBORKASALÁTA (6 db vegyes méretű befőttes üvegh


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén (én nem tettem bele)

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.

Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.

SVÉD UBORKASALÁTA (6 db vegyes méretű befőttes üvegh

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

Elkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLÉ 2020 *
PARADICSOMLÉ 2020 *

Annyi paradicsommal készítettem, ami egészben a nagy inox fazékban elfér. A paradicsomot az alján kicsit keresztben bevágtam, és a forró vízbe adagonként 2- perre beletettem, Ami...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Uborkát megmossuk, levágjuk a 2 végét, majd hosszában bevágjuk. Belerakjuk az uborkát, és a hagymát az üvegbe. A vizet a sóval felforraljuk,majd hagyjuk kicsit visszahűlni.. Az ub...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk