2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borké
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMég Erdélyből hoztuk a receptet, a fiúk majd minden levesbe tesznek belőle, így az kellemesen csípős lesz. Évente 1 kilónyi csípős paprikából készül (vagy 2-3 évente 2-3 kg papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű