Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nyári savanyúság télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borké

Elkészítés:



VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Apró csemegeuborka
Apró csemegeuborka

1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé-vegyesvágott
Csalamádé-vegyesvágott

A megtisztított vegyes alapot legyaluljuk- felkarikázzuk Hozzáadjuk a sót cukrot ecetet tartósítót alaposan elkeverjük majd állni hagyjuk. Többszöri keverés után amikor már összee...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csemege uborka hordós
Csemege uborka hordós

Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
CSEMEGE UBORKA
CSEMEGE UBORKA

Kaprot, mustármagot, koriandert és az uborkát üvegbe töltjük. A maradék hozzávalókból felöntő levet főzünk és forrón az uborkára töltjük. Az üveget lezárjuk, ha kihűlt, a kamrába t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk