2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg vöröshagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20% -os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén
A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
Víz nem kell hozzá!
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem. 2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg váltott vízben. A kaprot öblítsük le, és helyezzük az edényünk aljára. Erre sorba rendezve rakjuk az uborkát, melyeknek a két végét levágtuk, és be v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz