2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg vöröshagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20% -os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén
A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
Víz nem kell hozzá!
Elkészítés: köménymagot a megmosott üvegekbe szórjuk. Céklát megmossuk, megfőzzük fél puhára, majd felszeleteljük és üvegekbe rakjuk. A levet felfőzzük és a forrólével felöntjük. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűAz uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű