menu

Családireceptkönyv.hu

Céklasaláta


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g cékla
1 evőkanál ecet
negyed teáskanál só
1 teáskanál cukor
100 ml olívaolaj
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:


A meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olajban. Öntsd a céklához az olajjal együtt. Fűszerezd, keverd össze és tedd hűtőbe 1 órára.

Céklasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós uborka zacskóban
Sós uborka zacskóban

Az uborkákat ugyanúgy készítjük elő, mintha kovászolnánk, megmossuk, a nagyobbacskák végeit levágjuk, két oldalról bemetsszük, ha kisebbek akkor fogpiszkálóval/hústűvel kicsit megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt lilahagyma
Pácolt lilahagyma

A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposzta grúz módra
Káposzta grúz módra

A káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Házi savanyúság
Házi savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk