Családireceptkönyv.hu

Kovászolás ásványvizes flakonba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kovászolás ásványvizes flakonba!!!!!
Ez egy tartósító nélküli télre elrakott kovászos savanyúság, a lezárt
térben elkezdődik a kovászolódás, nem nyitjuk fel minimum 3 hónapig de ha tovább hagyjuk akkor még finomabb.....

Nagyon egyszerűen készül...
megrakjuk a flakont .. alulra egy csokor kapor kerüljön, erre uborka vagy mint a képen is látható vegyes zöldségek, ( uborka, cukkini, karfiol, paprika, sárgarépa, de lehet csak uborkával )
ezután felöntjük sima hideg vízzel, ezt célszerű mérőpohárból önteni, mert tudni kell mennyi víz megy bele, mert literenként kell hozzá tenni egy csapott evőkanál sót.
Ezután már nem sok dolgunk van, lezárjuk és fektetve hűvös sötét helyre tesszük.. legjobb a pince, de a vízóra akna is megteszi...hallottam már olyat is aki a spájba a polcok alá rakta.

Elkészítés:


Kovászolás ásványvizes flakonba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő
Ételízesítő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú uborka
Savanyú uborka

Az egészet összekeverjük miután a só és cukor elolvadt rámerjük az üvegben levő uborkára.Lezárjuk és már vihetjük is a kamrába.Kevesebb cukorral paprika eltevéséhez is használhatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk