menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászolás ásványvizes flakonba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kovászolás ásványvizes flakonba!!!!!
Ez egy tartósító nélküli télre elrakott kovászos savanyúság, a lezárt
térben elkezdődik a kovászolódás, nem nyitjuk fel minimum 3 hónapig de ha tovább hagyjuk akkor még finomabb.....

Nagyon egyszerűen készül...
megrakjuk a flakont .. alulra egy csokor kapor kerüljön, erre uborka vagy mint a képen is látható vegyes zöldségek, ( uborka, cukkini, karfiol, paprika, sárgarépa, de lehet csak uborkával )
ezután felöntjük sima hideg vízzel, ezt célszerű mérőpohárból önteni, mert tudni kell mennyi víz megy bele, mert literenként kell hozzá tenni egy csapott evőkanál sót.
Ezután már nem sok dolgunk van, lezárjuk és fektetve hűvös sötét helyre tesszük.. legjobb a pince, de a vízóra akna is megteszi...hallottam már olyat is aki a spájba a polcok alá rakta.

Elkészítés:


http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/08/kovaszolas-asvanyvizes-flakonba.html

Kovászolás ásványvizes flakonba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Mindentbele 24 órás savanyúság
Mindentbele 24 órás savanyúság

A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük. Er...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tzatziki - eredeti
Tzatziki - eredeti

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pi...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lagzis savanyúság
Lagzis savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Ecetes hónapos retek
Ecetes hónapos retek

Az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk