Kovászolás ásványvizes flakonba!!!!!
Ez egy tartósító nélküli télre elrakott kovászos savanyúság, a lezárt
térben elkezdődik a kovászolódás, nem nyitjuk fel minimum 3 hónapig de ha tovább hagyjuk akkor még finomabb.....
Nagyon egyszerűen készül...
megrakjuk a flakont .. alulra egy csokor kapor kerüljön, erre uborka vagy mint a képen is látható vegyes zöldségek, ( uborka, cukkini, karfiol, paprika, sárgarépa, de lehet csak uborkával )
ezután felöntjük sima hideg vízzel, ezt célszerű mérőpohárból önteni, mert tudni kell mennyi víz megy bele, mert literenként kell hozzá tenni egy csapott evőkanál sót.
Ezután már nem sok dolgunk van, lezárjuk és fektetve hűvös sötét helyre tesszük.. legjobb a pince, de a vízóra akna is megteszi...hallottam már olyat is aki a spájba a polcok alá rakta.
http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/08/kovaszolas-asvanyvizes-flakonba.html
De aki nem szereti a répát, zöldséget benne akkor tehet bele káposztát, vagy paprikát helyette. Bors, mustármag, koriander, babérlevél, 6 dl 10% ecet, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat dörzsis szivaccsal átsúroljuk, hogy a szőrök lejöjjenek róla. Megmossuk, végeit levágjuk, közepét bevágjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd az uborkákat állítva. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 hel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű