menu

Családireceptkönyv.hu

136. Ecetes almapaprika


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


kb 2 liter víz
5 kg almapaprika
0,5 kg kristálycukor
4 dl 20%-os ecet
20 dkg só
3 evőkanál szemes bors
1 evőkanál koriander mag
1 evőkanál mustármag
1-1 db babérlevél üvegenként
2 kávéskanál kénpor

Elkészítés:


Alaposan megmossuk és lecsepegtetjük a paprikákat.
Kiszedjük a magházát. Vagy a közepét kaccsal együtt kivágjuk,vagy félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét.
Amig szárad a paprika, a kb 2 liter hideg vízbe belekeverjük a cukrot,a sót,az ecetet és a kénport. Addig keverjük,mig teljesen fel nem olvadnak a szemcsék.
Alaposan kiforrázott és megszárított üvegbe tesszük a paprikát. Szorosan egymás mellé, magházzal felfelé rakjuk.
A tetejükre szórjuk egyenletesen a fűszer magokat.
Végül a babérlevelet fektetjük rá.
Felöntjük a savanyúság lével.
Rátekerjük az üveg kupakját. Körbeforgatjuk az üveget,hogy a levegőbuborékok előjöjjenek.
Még öntünk rá a léből,hogy teljesen tele legyen.
Az üveg szájára celofánt fektetünk. Szorosan rátekerjük a kupakot. Sötét,hűvös helyen tároljuk

136. Ecetes almapaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült paprikasaláta
Sült paprikasaláta

A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Savanyú uborka
Savanyú uborka

Az egészet összekeverjük miután a só és cukor elolvadt rámerjük az üvegben levő uborkára.Lezárjuk és már vihetjük is a kamrába.Kevesebb cukorral paprika eltevéséhez is használhatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Zöldbab télire v.1
Zöldbab télire v.1

A babot alaposan megmossuk, végeit levágjuk (fel is darabolhatjuk). Sós vízben megfőzzük a babot, majd szűrőlapáttal befőttes üvegbe szedjük. A visszamaradt sós vizet enyhén ecet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk