Összesen kb 22 kg zöldség:
- 12 kg uborka
- 2 kg káposzta
- 4 kg karfiol
- 1,7 kg paprika
- 1,3 kg sárgarépa
- z. paradicsom
- vöröshagyma
- fokhagyma
- 8 tasak Knorr sav. tart.
- 16 l víz
- 30 ek. cukor
- 10 ek. só
- 1,6-1,7 l 20% ecet
---> 5 db 4,25 l-es üveg
---> 9 db 1,7 l-es üveg
---> 1 db 2 l-es üveg
Összesen: 38,55 l-nyi üveg
Kicsit kevés lett a lé, pótolni kellett!
Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű