Összesen kb 22 kg zöldség:
- 12 kg uborka
- 2 kg káposzta
- 4 kg karfiol
- 1,7 kg paprika
- 1,3 kg sárgarépa
- z. paradicsom
- vöröshagyma
- fokhagyma
- 8 tasak Knorr sav. tart.
- 16 l víz
- 30 ek. cukor
- 10 ek. só
- 1,6-1,7 l 20% ecet
---> 5 db 4,25 l-es üveg
---> 9 db 1,7 l-es üveg
---> 1 db 2 l-es üveg
Összesen: 38,55 l-nyi üveg
Kicsit kevés lett a lé, pótolni kellett!
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat jó alaposan mosd át, akár többször is, a száraikat távolítsd el, a magvakat ne! Darabold tetszőleges méretűre őket, majd végy elő egy húsdarálót, tedd bele a legkisebb...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűAz uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű