Összesen kb 22 kg zöldség:
- 12 kg uborka
- 2 kg káposzta
- 4 kg karfiol
- 1,7 kg paprika
- 1,3 kg sárgarépa
- z. paradicsom
- vöröshagyma
- fokhagyma
- 8 tasak Knorr sav. tart.
- 16 l víz
- 30 ek. cukor
- 10 ek. só
- 1,6-1,7 l 20% ecet
---> 5 db 4,25 l-es üveg
---> 9 db 1,7 l-es üveg
---> 1 db 2 l-es üveg
Összesen: 38,55 l-nyi üveg
Kicsit kevés lett a lé, pótolni kellett!
1. Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evőkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk. 2. Ezután kicsavarjuk, desz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált hagymát 1/ l olajban világosra dinszteljük. Hozzáadjuk a darált paprikákat, és tovább dinszteljük. Majd a darált padlizsánt is, dinszteljük, és felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel. 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót. 3. A megtömöt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű